Πολιτισμός

Σπουδαία τα νέα απο την Βουλγαρία για την πρώτη εβδομάδα ου χειμώνα. Το "Impossible Fest 2015" θα παρουσιασει για τρείς ημέρες κάποια απο τα καλύτερα συγκροτήματα της underground βαλκανικής σκηνής, παράλληλα και με κάποιες θεατρικές παραστάσεις στο ίδιο underground μοτιβο. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα το τριημέρου, αλλά μόνο κάποια απο τα βασικά γκρούπ. Αξίζει να αναφέρουμε την παρουσία των Θεσσαλονικέων "Alien Mustangs" , μια εξαιρετική Psychedelic/Garage Rock μπάντα.

Μετά απο σχεδόν τρία έτη συνεχούς λειτουργίας το "balkanguide.info" κάνει την πρώτη έκθεση φωτογραφίας με θέμα τα Βαλκάνια κι παράλληλα το Σάββατο 14 Νοέμβρη κάνει το πρώτο πάρτυ Βαλκανικής μουσικής. Όσοι πιστοί προσέλθετε !! (Καφενείο Κρίκος, Άνω Πετράλωνα - Γενναίου Κολοκωτρόνη 49, απο τις 10μμ και μετά)

Το 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης δίνει φέτος ραντεβού με το σινεφίλ κοινό από τις 6 έως τις 15 Νοεμβρίου 2015 στην ιστορική έδρα του θεσμού, Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας και στις αίθουσες του Λιμανιού, δίνοντας το στίγμα μιας δεκαήμερης γιορτής του ανεξάρτητου κινηματογράφου.