Μουσική - Πολιτιστικά, Σερβία

Μια από τις αφορμές για να ξεκινήσει αυτό το σάιτ ήταν η ταινία "Lepa sela lepo gore" (Τα όμορφα χωριά όμορφα καίγονται). Κατά την διάρκεια της ταινίας και ίσως στην κορύφωση της παράνοιας του πόλεμου που περιγράφει, ακούγεται ένα τραγούδι που όταν πρωτοείδα την ταινία είχα την εντύπωση ότι γράφτηκε με αφορμή την ίδια την ταινία.

Τελικά είναι πολύ ευχάριστο να κάνεις παρουσίαση ή και κριτική αν προτιμάτε, σε κάποιο δίσκο, βιβλίο η οτιδήποτε ενδιαφέρον τέλος πάντων και αυτό όχι μόνο να σου αρέσει, αλλά ταυτόχρονα να σε οδηγεί και σε νέους τόπους, που άπλα περίμεναν να τους δώσεις τη σημασία που τους αξίζει. Σε αυτή τη φάση βεβαία συνειδητοποιεί κάποιος και το πόσο άσκοπα ξοδεύουμε τον ελεύθερο χρόνος μας τις περισσότερες φόρες.

Είναι γεγονός ότι ποτέ δεν υπήρξε μια ουσιαστική ένωση ή συνεργασία αν θέλετε, μεταξύ των βαλκανικών ροκ συγκροτημάτων, στη βάση μιας οργανωμένης σκηνής, και βέβαια αυτό έχει και τις αιτίες του. Από τη μια η πρώην Γιουγκοσλαβία, που σε μεγάλο βαθμό είχε ανεπτυγμένη ροκ σκηνή αλλά με περισσότερο εσωτερική κατανάλωση, κάτι που ίσχυε και μάλλον ακόμα ισχύει για την Ελλάδα και την Βουλγαρία, με ελάχιστες πάντα εξαιρέσεις.