Μουσική

Έχουνε κατά καιρούς λεχθεί αρκετά και έχουν γραφεί περισσότερα για αυτόν τον σπουδαίο δεξιοτέχνη μουσικό, που είμαστε μάλλον πολύ φρέσκοι και άπειροι για να κάνουμε τους γνώστες και τους έμπειρους μουσικοκριτικούς, όσον αφορά το έργο του. Άλλωστε όπως συχνά αναφέρουμε, σκοπός του σάιτ δεν είναι η δισκοκριτική αλλά οι δισκοπαρουσιάσεις σημαντικών για εμάς καλλιτεχνών, από τον χώρο των Βαλκανίων και λίγο ευρύτερα.

Με αφορμή το αφιέρωμα στον Robert Soko, κάναμε και μια μικρή επανάληψη στις συλλογές του, από τις οποίες δυσκολευόμαστε να ξεχωρίσουμε κάτι, αφού όλοι οι συμμετέχοντες είναι αξιολογότατοι. Μετά από κάποιες ακροάσεις όμως καταλήξαμε στους !Deladap (το θαυμαστικό είναι μπροστά, δεν έγινε λάθος). Ας δούμε λοιπόν παρέα περί τίνος πρόκειται.

Είπαμε να πάμε κόντρα στον συνήθως καταθλιπτικό και μελαγχολικό χειμώνα των Βαλκανίων, παρουσιάζοντας ένα πολύ κεφάτο άλμπουμ, με εξαιρετικούς μουσικούς που όλοι μαζί συνθέτουν τους Fanfara Tirana, φυσικά από την Αλβανία, όπως υποδηλώνει και το όνομά τους. Ουσιαστικά πρόκειται για τους γνωστότερους πλέον πρεσβευτές των χάλκινων από την Αλβανία, μιας και παρόλο που τα γλέντια και η μουσική είναι στην κουλτούρα των Αλβανών, δεν υπήρχε πότε μια μπάντα που να γίνει ευρύτερα γνωστή, απο το συγκεκριμένο χώρο. Το κενό αυτό καλύφτηκε και με το παραπάνω από τους Fanfara Tirana.