Αξιοθέατα - Τουρισμός

Όσοι και όσες έχετε ταξιδέψει στα Βαλκάνια είναι βέβαιο ότι θα έχετε θαυμάσει την απίστευτη ομορφιά των τοπίων, την μοναδική εναλλαγή χρωμάτων και φυσικά την τεράστια ακτογραμμή των δαλματικών ακτών στα δυτικά της βαλκανικής χερσονήσου. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ακτογραμμής ανήκει στην Κροατία. Μια χώρα που όπως και η Ελλάδα, συνδυάζει αρμονικά την θάλασσα με το βουνό, με πλήθος νησιών άλλα και σημαντικών εθνικών πάρκων και αξιοθέατα, που δεν μπορούν να αφήσουν αδιάφορο κανένα επισκέπτη.

Σίγουρα οι περισσότεροι Έλληνες και ξένοι έχουν συνδυάσει το καλοκαίρι με παραλίες, παιχνίδια στην άμμο, ηλιοθεραπεία και άλλα ωραία παρεμφερή, που σαν σημείο αναφοράς έχουν την ξεκούραση και την διασκέδαση. Πολύ ωραία μέχρι εδώ. Εάν αναλογιστούμε όμως πόσο αδικούμε πολλές φόρες ένα τόπο, είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω διαφήμισης συγκεκριμένων προορισμών, θα συνειδητοποιούσαμε με έκπληξη ποσά ωραία μέρη έχουμε παραβλέψει και μάλιστα μπορεί κάποια απο αυτά να βρίσκονται πολύ κοντά στον τόπο της μόνιμης κατοικίας μας, ή κοντά στις ιδιαίτερες πατρίδες μας.

Τα τελευταία χρόνια σχεδόν όλοι οι Έλληνες έχουν ακούσει και αρκετοί έχουν ήδη επισκεφτεί το Σαντάνσκι τουλάχιστον μια φορά. Ειδικά οι βορειοελλαδίτες έχουν καλή γνώση της αγοράς του, ενώ δεν είναι λίγοι και οι καθημερινοί επισκέπτες στα κοντινά καζίνο. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια και ίσως και σήμερα σε μικρότερο βαθμό, καθημερινά δρομολόγια τουριστικών γραφείων είχαν προορισμό αυτή τη μικρή πόλη στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Ακόμα και οι ιατρικές επισκέψεις ήταν κάτι το φυσιολογικό για τους κάτοικους της βόρειας Ελλάδας.